Ring oss for snarlig time
48453800

Behandling

Behandling

Meny

Behandlingsformer og teknikker (Les mer om de ulike behandlingene og behandlingsmodalitetene vi tilbyr)

Hva behandler vi? (Les mer om hvilke diagnoser og smertebilder vi behandler)

 

Folk flest forbinder kiropraktor med effektiv behandling av ryggplager, men mindre kjent er det kanskje at kiropraktorer behandler de aller fleste tilstander med feilfunksjon og smerter i bevegelsesapparatet og nervesystemet.

Vi hjelper deg med å lindre smertene dine

– Visste du at en kiropraktor har en 6-årig masterutdanning og er en offentlig autorisert muskuloskeletal primærkontakt? En kiropraktor har, i likhet med fastleger, sykmeldingsrett og henvisningsrett til legespesialist, samt billeddiagnostikk (som røntgen, ultralyd, CT og MR).

Eksempler på muskuloskeletale plager som vi behandler:

• Kne-, ankel- og fotplager
• Skulder-, albue- og håndleddsplager
• Bekken- og hofteplager
• Kjeveplager
• Ryggplager
• Isjias/skiveprolaps
• Nakkeplager/whiplash
• Hodepine/migrene
• Cervikogen svimmelhet
• Brystryggplager
• Graviditetsplager/bekkenløsning/bekkenlåsning
• Spedbarnsbehandling

Sliter du med datanakke?

Sliter du med datanakke? Statisk arbeid kan føre til spenninger og stivhet i nakke, mellom skuldre i brystrygg og nede i korsryggen. Kontakt oss uforpliktende i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg med akkurat dine plager.

Diagnoser vi ofte ser i klinikken:

– Akillestendinopati
– Bekkenlåsning
– Cervikogen hodepine / migrene
– Golfalbue (medial epikondylit)
– Hofteplager
– Isjialgi / falsk isjias
– Isjias
– Kjevespenninger / TMJ syndrom
– Krystallsyke / stillingsbetinget svimmelhet
– Leddrestriksjoner / leddlåsninger i nakke, brystrygg, korsrygg og bekken
– Lumbago
– Musearm
– Myalgi / muskelknuter / triggerpunkter
– Plantar fasciit
– Ribbenslåsning / costa dysfunksjon
– Skiveprolaps i nakke eller korsrygg
– Skulder impingement syndrom (avklemming i skulder)
– Tennisalbue (lateral epikondylit)

Stram i nakke og skulderblader? Hos oss er vi opptatt av å gi deg korrigerende øvelser spesielt tilpasset deg tidlig i behandlingsforløpet. På denne måten oppnår vi langvarig bedring - ikke bare kortvarig. Ovenfor ser du noen eksempler (det kan hende at disse ikke nødvendigvis passer deg og dine plager, så prøv deg forsiktig fram).

Stram i nakke og skulderblader? Hos oss er vi opptatt av å gi deg korrigerende øvelser spesielt tilpasset deg tidlig i behandlingsforløpet. På denne måten oppnår vi langvarig bedring – ikke bare kortvarig. Ovenfor ser du noen eksempler (det kan hende at disse ikke nødvendigvis passer deg og dine plager, så prøv deg forsiktig fram eller spør oss før du starter med øvelser).

 

Behandlingsformer som vi benytter:

 

Idrettsmassasje og klassisk massasje

Sportsmassasje

Vi benytter regelmessig massasje og muskelarbeid i vårt behandlingsforløp, deriblant idrettsmassasje (også kalt sportsmassasje) og klassisk massasje. I de aller fleste tilfeller er nemlig økte muskelspenninger og muskeldysfunksjoner (kjent som myalgier eller triggerpunkter) delaktig i problematikken. Idrettsmassasje og klassisk massasje er begge muskulære behandlingsformer som kan øke blodsirkulasjonen i det påvirkede området, senke spenning i muskulaturen og bidra til symptomlindring. Dette fungerer ofte meget godt i kombinasjon med leddbehandling og andre tilpassede muskulære teknikker.

 

Les mer her: Idrettsmassasje – Når musklene trenger restitusjon og omsorg.

 

Kiropraktorbehandling: Kiropraktisk leddmobilisering / leddjustering

Kiropraktorkonsultasjon

Kiropraktorbehandling og kiropraktisk leddbehandling er en behandlingsform som har dokumentert god effekt mot nakkesmerter, hodepine og korsryggproblematikk. Etter grundig undersøkelse av din sykdomshistorie, dagsform, aktuell problematikk, samt muskulatur, nerver og leddfunksjon, så kan en kiropraktor, i de fleste tilfeller, gi en grundig forklaring på hvor feilfunksjonen ligger – og hvilken behandlingsform som vil være best egnet i behandlingen av problemet. Utredningen vil også gi pasienten nyttig informasjon om mulig årsak, og dermed gjøre det mulig å luke ut denne årsaken – for på denne måten å oppnå en langvarig, god bedring. En kiropraktor har en lang 6-årig utdannelse som vektlegger diagnostisering og optimal behandling tilpasset den enkelte. Utdanningen omfatter også flere år med nevrologi, rehabiliteringstrening, patologisk diagnostisering og radiologi – dette er noen av grunnene til at kiropraktorer har blitt anerkjent med en primærkontaktrolle i Norge med spesialrettigheter.

 

Les mer her: Kiropraktorbehandling: Kiropraktisk leddmobilisering / leddjustering – også populært kalt ‘knekking‘ på folkemunne.

 

Muskelknutebehandling

Triggerpunktbehandling

Muskelknutebehandling, også kjent som triggerpunktsbehandling eller akupressur, går ut på å behandle overaktive muskler ved å gå direkte etter de som avgir mest smerte og ubehag. Muskelknuter kan gi smerter lokalt, men kan også aktivt referere smerter til nærliggende strukturer – et godt eksempel på dette er muskelen øvre trapezius (muskelen som hever skuldrene), som kan gi smerter i bakhodet, mot tinningen og videre fram i pannen som hodepine. Et annet eksempel er når den dype setemuskelen piriformis utøver irritasjon over isjiasnerven og bidrar til det vi kaller isjialgi (stråling nedover benet grunnet nerveirritasjon) eller falsk isjias. Muskelknutebehandling er ikke direkte behagelig, men det er ofte effektivt når det kommer til smertelindring i rygg, nakke og andre steder i kroppen. På illustrasjonen nedenfor ser du et eksempel på hvordan en muskelknute kan se ut i det muskulære vevet – blant de normale muskelfibrene vil man altså se små ‘klumper’ eller ‘knuter’ som skiller seg ut fra den normale retningen i fibrene og som også er smertefulle, sensitive eller ømme ved trykkberøring.

Triggerpunkter

Les mer her: Muskelknutebehandling og triggerpunkter

 

Muskulære teknikker

PIR - Post isometrisk release teknikk

Muskulære teknikker innebærer muskelterapiteknikker som post-isometrisk release (PIR), aktiv release teknikk (ART), dypvevsbehandling, instrument-assistert senebehandling (Graston eller lignende verktøy), nerveflossing, uttøyning og kryssfriksjon-massasje. Det å kombinere muskulære teknikker med leddbehandling er en selvfølge for oss ved Ottestad Kiropraktorsenter. Vi anerkjenner nemlig at det alltid er både en leddkomponent og en muskulær komponent – ja, noen ganger så kan det være mer av den ene eller den andre, men det er aldri “bare muskulært” eller “bare en låsning”. Musklene påvirker leddene og leddene påvirker musklene – det er ikke spekulasjon, det er klinisk fakta.

 

Les mer her: Muskulære teknikker og muskelterapi

 

Nålebehandling / muskulær akupunkturbehandling

Nålebehandling

Nålebehandling, også kjent som muskulær akupunktur eller tørrnåling, er en behandlingsteknikk der det benyttes steriliserte nåler inn mot overaktiv muskulatur – teknikken er regnet som en dyp muskulær teknikk, da den i mange tilfeller kan ha effekt der mer tradisjonell massasje og lignende ikke når helt frem. Man sier at nålebehandling fungerer på to måter – der den ene reaksjonen fører til en nedgang i muskelaktivitet og den andre reaksjonen (såkalt “etter effekt” som kan vare i opptil 72 timer) fører til økt blodsirkulasjon i området og dermed en reparasjonsprosess inn mot det irriterte eller skadde bløtvevet.

 

Les mer her: Nålebehandling (muskulær akupunktur)

 

Treningsveiledning

Les mer her: Muskulære teknikker og muskelterapi

Spesifikk trening og tilpassede øvelser som tar hensyn til akkurat ditt problem er nøkkelen til langvarig bedring. Hos oss kan du få øvelser, uttøyninger og treningsprogram som vil motvirke selve årsaken til at du får smerter – vi finner rett og slett ut av om du trener riktig eller ikke.

 

Les mer her: Treningsveiledning og trening

 

Triggerpunktsbehandling

Et annet navn for muskelknutebehandling som baserer seg på det engelske navnet Trigger Point – sistnevnte ble oppdaget og kartlagt av to leger med navn Travell & Simons.

 

Les mer her: Muskelknutebehandling – Når vondt skal vondt fordrive