Ring oss for snarlig time
48453800

Behandling for alle

Behandling for alle

Behandling for alle – tilpasset etter alder, behov og sykdomshistorie

Noen ganger får vi spørsmål fra personer som lurer på om behandlingen passer for dem – dette kan være fordi de har benskjørhet eller er gravide. Svaret er at behandlingen er tilpasset etter alder, behov, dagsform og sykdomshistorie – og at den dermed egner seg for alle. Vi utviser trygghet, hensyn og tilpasser behandlingen individuelt. Her er noen av gruppene vi tilbyr skreddersydd, tilpasset behandling:

 

Vi behandler alle med muskel og skjelettplager

 

Gravid? Vi behandler regelmessig svangerskapsrelaterte muskel og leddplager

Gravid med bekkenplager

Grunnet endringene som skjer med kroppen gjennom svangerskapet, så kan mange kvinner oppleve leddrestriksjoner (f.eks. bekkenlåsning) og stramme muskler i rygg og bekken. Med voksende mage, grunnet økende vekt på fosteret, tipper bekkenet forover og vi får dermed en høyere sjanse for smerter i nedre del av korsrygg og overgangen mot bekkenet – samt setemuskulaturen.

 

Vi behandler regelmessig kvinner med bekken- og ryggproblematikk som har oppstått grunnet svangerskapet. Behandlingen av muskler og ledd er helhetlig, effektiv og skånsom – og vi legger også økt fokus på at du skal få ergonomiske tiltak og øvelser som forebygger videre utvikling av problematikken.

 

Benskjør? Vi behandler muskler og ledd på en skånsom måte

Behandling for benskjøre

Har du fått påvist benskjørhet? Ved benskjørhet er bentettheten i bena redusert og personer rammet av dette har høyere sjanse for brudd ved fall og lignende. Denne tilstanden kan utredes ved røntgenundersøkelse og en undersøkelse som kalles bentetthetsmåling (Dexa skanning). At man har fått dette påvist betyr ikke at man ikke kan få behandling for vonde muskler og ledd – det betyr rett og slett at behandlingen tilpasses etter din tilstand.

Ved mistanke om benskjørhet kan vi – gjennom vår henvisningsrett – også hjelpe deg med å utrede dette ved å henvise til røntgenundersøkelse og/eller bentetthetsmåling.

  • Les mer: Behandling av benskjøre – tilpasset og trygg behandling for deg

 

Behandling av spedbarn og baby – en tøff fødsel kan påvirke muskler og ledd

behandling av spedbarn og baby

Svangerskapet er en stor belastning både for mor og barn. Alle fødsler er forskjellige og varierer i hvilken belastning det legger på barnet. Bruk av hjelpemidler under fødsel (f.eks. tang og vakuum) kan føre til små skader i musklene til barnet og forårsake nedsatt bevegelse, samt smerter. Vi gjør oppmerksom på at vi behandler muskel og leddplager – behandlingen innebærer ikke ‘leddknekking’ som noen kanskje tror. Tilpasset trykk og muskulære teknikker er hovedessensen i behandlingen. Noen tegn på at barnet ditt har vondt eller nedsatt funksjon kan være:

  1. Vanskeligheter med amming
  2. At barnet legger seg bakover / kaster seg bakover ved forsøk på amming
  3. Vanskeligheter ved mating ved flaske
  4. At barnet ikke vrir hodet til begge sider
  5. Barnet har en favorittside ved vridning av hodet