Ring oss for snarlig time
48453800

Babymassasje

Babymassasje

Babymassasje – Massasje for din baby | Ottestad Kiropraktorsenter

Fødsel og formidling er tøft for både mor og baby. Babymassasje utført av autorisert helsepersonell kan være en skånsom og tilpasset behandling for din baby ved mistenkte muskelspenninger og dysfunksjoner. Babymassasje er tilpasset spedbarnets alder, dagsform og sykdomshistorie – og vi tilbyr babymassasje for Hamar, Ottestad, Stange, Løten og andre nærliggende tettsteder og byer. Du trenger ikke henvisning for behandling hos oss.

 

Babymassasje: – Selv spedbarn kan ha dysfunksjon i muskler og sener

Som nevnt kan formidling gi hard medfart for både spedbarn og mor. Det er jo et kjent faktum at mange gravide plages med bekkenlåsning / bekkenløsning – og de får ofte god hjelp av autorisert helsepersonell (f.eks. kiropraktor). Det er litt mindre kjent at også spedbarn kan ha lignende problematikk i sine muskler, sener og ledd – ofte skyldes dette påkjenninger ved selve fødselen. Noen kan være fødselsstilling (f.eks. Setefødsel), bruk av hjelpemidler (f.eks. Vakuum eller tang) eller unødvendig kraftbruk (f.eks. Mye rykking i spedbarnet) kan resultere i nedsatt funksjon og myalgier.

 

Muskelsmerter og dysfunksjon kan medføre at babyen blir mer urolig, kan virke preget og noen ganger tilnærmet utrøstelig. Slik dysfunksjon i påvirket muskulatur og mulige mikrotraumer i muskelfibrene kan ofte behandles med babymassasje og skånsom, tilpasset behandling. Slik behandling har ofte positiv effekt i forhold til det å normalisere bevegelse og bidra til økt fleksibilitet i muskelfibrene.

 

Noen mulige symptomer på at en baby har smerter i muskler, sener og/eller skjelett

  • Babyen ligger i bananform (C-kurve)
  • Babyen har lengre perioder hvor det er utrøstelig og mer utrolig enn vanlig
  • Babyen legger kroppen inn i en bakoverbøyd stilling, f.eks. så kan det forekomme ved amming eller når babyen hviler
  • Foreldrene til babyen oppfatter at visse bevegelser ser ut til å gi smerter

Det finnes naturlig nok en rekke flere symptomer, og nevnte presentasjoner kan også forekomme overlappende eller i kombinasjon med hverandre. Ofte er det helsestasjonen og jordmor som har bedt foreldre om å ta kontakt med oss for en undersøkelse.

 

En kiropraktor “knekker” ikke på baby eller spedbarn

Mange tror at en kiropraktor vil “knekke” på babyen i forbindelse med behandling – men dette stemmer ikke. Behandlingen er alltid utført i henhold til spedbarnets alder, sykdomshistorie og dagsform – og det benyttes derfor kun lett, tilpasset mobilisering og muskulært arbeid. I mange tilfeller gir kiropraktoren også gode råd, samt relevante tips til babyens foresatte.

 

Kiropraktor: Offentlig autorisert helsepersonell

En kiropraktor har en 6-årig utdanning (5 år ved universitet etterfulgt av 1 år turnus) – og i anerkjennelse av denne omfattende utdanningen så har de statlig autorisasjon utstedt fra helsedirektoratet. Denne autorisasjonen innebærer flere spesialrettigheter, slik som rettighet til henvisning til bildediagnostisk utredning – men også strenge krav til utdanning og drift.

 

Dette betyr at kiropraktor er en av de aller tryggeste yrkesgruppene for deg og din baby – og at du vet hva som ligger som grunnlag for deres yrkesautorisasjon og beskyttede tittel. Vi har et godt samarbeid med andre helsefaglige yrkesgrupper – og har gode resultater og omdømme i Hamar, Ottestad, Stange, Løten, Tangen, Ridabu, Furnes og Brummundal (for å nevne noen).

 

Spørsmål? Eller ønsker du å booke en konsultasjon?

Hvis du lurer på noe så er det bare å kontakte oss på telefon / sms, epost eller via kontaktskjema. Vi ser fram imot til å kunne hjelpe deg og dine.

 

Ofte stilte spørsmål i forbindelse med babymassasje:

 

 

Babymassasje: Hvem masserer baby og spedbarn i Hamar / Ottestad / Stange?

Våre klinikere er autorisert helsepersonell – dette innebærer at du kan føle deg trygg på vår utdanning og at vi følger kliniske retningslinjer. Vår babymassasje er meget populær i Hamar, Ottestad, Stange, Løten, Tangen og andre nærliggende områder – og du kan være trygg på at vi også gjør en god undersøkelse av babyen din for å undersøke om det bevegelsesmessig og motorisk ser ut til å være normalt. Våre pasienter kommer hovedsaklig fra nærområdene våre i Hamar, Ottestad, Stange, Løten, Tangen og andre nærliggende områder.