Ring oss for snarlig time
48453800

Babymassasje mot kolikk

Babymassasje mot kolikk

Babymassasje mot kolikk | Ottestad Kiropraktorsenter

Babymassasje kan gi lindring mot ømme muskler dersom spedbarn er rammet av kolikk. Babymassasje benyttes mot kolikk i form av at kolikk ofte medfører muskelsmerter og lignende bløtvevssymptomatikk. Det er også viktig å huske på at kolikk og muskelsmerter kan overlappe – og at en tilstand kan imitere den andre. Det er viktig å understreke at babymassasje ikke behandler kolikk, men at det heller bidrar til mindre smerter og bedre funksjon gjennom en tøff tid for babyen – for eksempel ved å lindre ømme og stramme muskler.

 

Babymassasje utført av autorisert helsepersonell kan være en skånsom og tilpasset behandling for din baby ved mistenkte muskelspenninger og dysfunksjoner. Babymassasje er tilpasset spedbarnets alder, dagsform og sykdomshistorie – og vi tilbyr babymassasje for Hamar, Ottestad, Stange, Løten og andre nærliggende tettsteder og byer. Du trenger ikke henvisning for behandling hos oss.

 

Noen mulige symptomer på at en baby har kolikk

Kolikk er fortsatt et tema vi ikke vet alt om, selv i disse moderne tider – men kolikk er definert som at babyen gråter mer enn 3 timer om dagen, mer enn 3 dager i uken – i en periode på 3 uker. Spedbarnet kan virke utrøstelig og det kan være hardt for nybakte foreldre å føle at de ikke får gitt hverken lindring eller trøst til sin baby.

 

  • Babyen “jobber mye” og ser ut til å ha vanskeligheter med å presse ut gass
  • Babyen har lengre perioder hvor det er utrøstelig og mer urolig enn vanlig
  • Babyen er humørsyk og virker preget

 

Det finnes naturlig nok en rekke flere symptomer, og nevnte presentasjoner kan også forekomme overlappende eller i kombinasjon med hverandre. Ofte er det helsestasjonen og jordmor som har bedt foreldre om å ta kontakt med oss for en undersøkelse.

 

Mye som skjer i ung alder

Vi må huske på at i en baby så foregår det utrolig mye. Blant annet pågår utvikling av tarmene, som kan tidvis gi både magevondt og ryggsmerter. Babyen kan ofte oppleve symptomatisk lindring i denne “tøffe utviklingstiden” ved bruk av babymassasje og lett, tilpasset mobilisering. I mange tilfeller gir klinikeren også gode råd, samt relevante tips til babyens foresatte.

 

Kiropraktor: Offentlig autorisert helsepersonell

En kiropraktor har en 6-årig utdanning (5 år ved universitet etterfulgt av 1 år turnus) – og i anerkjennelse av denne omfattende utdanningen så har de statlig autorisasjon utstedt fra helsedirektoratet. Denne autorisasjonen innebærer flere spesialrettigheter, slik som rettighet til henvisning til bildediagnostisk utredning – men også strenge krav til utdanning og drift.

 

Dette betyr at kiropraktor er en av de aller tryggeste yrkesgruppene for deg og din baby – og at du vet hva som ligger som grunnlag for deres yrkesautorisasjon og beskyttede tittel. Vi har et godt samarbeid med andre helsefaglige yrkesgrupper – og har gode resultater og omdømme i Hamar, Ottestad, Stange, Løten, Tangen, Ridabu, Furnes og Brummundal (for å nevne noen).

 

Spørsmål? Eller ønsker du å booke en konsultasjon?

Hvis du lurer på noe så er det bare å kontakte oss på telefon / sms, epost eller via kontaktskjema. Vi ser fram imot til å kunne hjelpe deg og dine.

 

Ofte stilte spørsmål i forbindelse med babymassasje:

 

Kolikk: Hvem behandler baby og spedbarn med kolikk i Hamar / Ottestad / Stange?

Våre klinikere er autorisert helsepersonell – dette innebærer at du kan føle deg trygg på vår utdanning og at vi følger kliniske retningslinjer. Vår babymassasje er meget populær i Hamar, Ottestad, Stange, Løten, Tangen og andre nærliggende områder – og du kan være trygg på at vi også gjør en god undersøkelse av babyen din for å undersøke om det bevegelsesmessig og motorisk ser ut til å være normalt. Våre pasienter kommer hovedsaklig fra nærområdene våre i Hamar, Ottestad, Stange, Løten, Tangen og andre nærliggende områder.