Ring oss for snarlig time
48453800

Kiropraktorbehandling av baby / spedbarn

Kiropraktorbehandling av baby / spedbarn

Kiropraktorbehandling av baby / spedbarn | Ottestad Kiropraktorsenter

En baby utsettes for påkjenninger ved fødsel og formidling. Kiropraktorbehandling av baby / spedbarn kan behandle mekaniske dysfunksjoner i muskler og ledd på en skånsom og tilpasset måte – slik kiropraktorbehandling består ikke av «knekking», men heller av varsom behandling tilpasset alder, sykdomshistorie og dagsform.

 

Tøff påkjenning å bli født!

Det å bli født er ingen enkel sak, hverken for mor eller baby. Større påkjenninger grunnet fødselsstilling (f.eks. Setefødsel), bruk av hjelpemidler (f.eks. Vakuum eller tang) eller unødvendig kraftbruk (f.eks. Mye rykking i spedbarnet) kan resultere i nedsatt funksjon og myalgier.

 

Et eksempel kan være at babyen foretrekker en side framfor den andre og at man noterer seg at spedbarnet utvikler ujevnt hode grunnet at det nærmest utelukkende ligger på en side.

 

Dette kan skyldes nedsatt bevegelse i nakke og brystrygg – med tilhørende funksjonsnedsettelse i relevant muskulatur og mulige mikrotraumer i muskelfibrene. Skånsom, tilpasset behandling rettet inn mot disse dysfunksjonene har ofte positiv effekt i forhold til det å normalisere bevegelse og bidra til økt fleksibilitet i muskelfibrene.

 

Noen mulige symptomer på at en baby har muskuloskeletale smerter

  • Babyen ligger i bananform (C-kurve)
  • Babyen har lengre perioder hvor det er utrøstelig og mer utrolig enn vanlig
  • Babyen legger kroppen inn i en bakoverbøyd stilling, f.eks. så kan det forekomme ved amming eller når babyen hviler
  • Foreldrene til babyen oppfatter at visse bevegelser ser ut til å gi smerter

Det finnes naturlig nok en rekke flere symptomer, og nevnte presentasjoner kan også forekomme overlappende eller i kombinasjon med hverandre. Ofte er det helsestasjonen og jordmor som har bedt foreldre om å ta kontakt med oss for en undersøkelse.

 

En kiropraktor «knekker» ikke på baby eller spedbarn

Mange tror at en kiropraktor vil «knekke» på babyen i forbindelse med behandling – men dette stemmer ikke. Behandlingen er alltid utført i henhold til spedbarnets alder, sykdomshistorie og dagsform – og det benyttes derfor kun lett, tilpasset mobilisering og muskulært arbeid. I mange tilfeller gir kiropraktoren også gode råd, samt relevante tips til babyens foresatte.

 

Kiropraktor: Offentlig autorisert helsepersonell

En kiropraktor har en 6-årig utdanning (5 år ved universitet etterfulgt av 1 år turnus) – og i anerkjennelse av denne omfattende utdanningen så har de statlig autorisasjon utstedt fra helsedirektoratet. Denne autorisasjonen innebærer flere spesialrettigheter, slik som rettighet til henvisning til bildediagnostisk utredning – men også strenge krav til utdanning og drift.

 

Dette betyr at kiropraktor er en av de aller tryggeste yrkesgruppene for deg og din baby – og at du vet hva som ligger som grunnlag for deres yrkesautorisasjon og beskyttede tittel. Vi har et godt samarbeid med andre helsefaglige yrkesgrupper – og har gode resultater og omdømme i Hamar, Ottestad, Stange, Løten, Tangen, Ridabu, Furnes og Brummundal (for å nevne noen).

 

Spørsmål? Eller ønsker du å booke en konsultasjon?

Hvis du lurer på noe så er det bare å kontakte oss på telefon / sms, epost eller via kontaktskjema. Vi ser fram imot til å kunne hjelpe deg.

 

Ofte stilte spørsmål i forbindelse med kiropraktor og baby:

 

Babyen min er urolig, sover lite og gråter mye. Kan en kiropraktor hjelpe meg?

Sannheten er at det kommer an på problemet. Dersom det er dysfunksjon i muskler og ledd som forårsaker spedbarnets urolighet, så kan en kiropraktor ved behandling av disse områdene fungere symptomlindrende i tillegg til funksjonsbedrende. Hvis problemet derimot skyldes sure oppstøt (magesyrerefluks) – så vil ikke fysikalsk behandling hjelpe mot akkurat den delen av problemet. Men vi må huske at en baby med magesyrerefluks også kan ha muskelspenninger, nedsatt bevegelse og vondter – så det er viktig at man ikke utelukkende tror at absolutt alt skyldes de sure oppstøtene. En annen vanlig plage som foreldrene opplever er kolikk – eller det de tror er kolikk – ofte kan det nemlig være helt andre årsaker til at babyen gråter og virker utrøstelig. Vi kan hjelpe deg med en utredning av spedbarnets symptomer – og deretter se om det er noe vi mener vi kan behandle.

 

Kiropraktor: Hvem behandler baby og spedbarn i Hamar / Ottestad / Stange?

Våre klinikere har både kompetanse, autorisasjon og lang utdanning innen behandling av baby og spedbarn – og behandler denne pasientgruppen på en skånsom og tilpasset måte. Ofte er babyen bare 1 uke eller noen uker gammel når den først kommer til oss – eventuelt kommer de til oss fra helsestasjonen etter 6-ukers kontrollen eller lignende. Det er også tilfeller der foreldre bare ønsker en biomekanisk vurdering av spedbarnet sitt for å undersøke om det bevegelsesmessig og motorisk ser ut til å være normalt. Våre pasienter kommer hovedsaklig fra nærområdene våre i Hamar, Ottestad, Stange, Løten, Tangen og andre nærliggende områder.