Ring oss for snarlig time
48453800

Muskelsmerter hos Spedbarn

Muskelsmerter hos Spedbarn

Muskelsmerter hos Spedbarn og Baby

Muskelsmerter kan også ramme spedbarn / baby. Små spedbarn / baby kan ha muskelsmerter grunnet påkjenninger ved blant annet fødsel, formidling og statiske stillinger. Ved formidling og fødsel kan det forekomme noe hardhendt håndtering som igjen legger høyt press mot spedbarnets muskulatur.

 

En kiropraktor sin utdanning inkluderer pediatri og fysikalsk, tilpasset behandling av spedbarn og baby. Dette er en skånsom og tilpasset behandling som tilpasses etter barnets alder, sykdomshistorie og dagsform. Kiropraktorbehandling av spedbarn innebærer naturlig nok ikke «knekking» av ledd. Det utføres en vurdering av funksjon og mulige dysfunksjoner før behandling hvor man hele tiden har løpende dialog med spedbarnets foresatt.

 

Muskelsmerter hos baby og spedbarn kan være en mulig medvirkende årsak til at de viser symptomer på å være urolig, gråter mye, har nedsatt ammefunksjon eller viser tegn på nedsatt funksjon og bevegelse i det involverte området.

 

Noen mulige årsaker til muskelsmerter hos spedbarn:

  • For mye statisk ligging i bilbarnesete, barnevogn og lignende
  • Påkjenninger ved fødsel og formidling
  • Unormal fødsel (f.eks. setefødsel)
  • Unødvendig mye fysisk trekking fra kliniker ved fødsel

 

Tegn og symptomer på at barnet kan ha vondt eller nedsatt funksjon i muskler eller andre steder:

  • Stivhet og ømhet i musklene
  • Spedbarnet kaster / bøyer ryggen bakover og gråter
  • Unormal nakkeposisjon – barnet foretrekker å ha hodet mot en side
  • Unormal ryggposisjon – barnet ligger ofte i såkalt C-form (bananform)
  • Økt forekomst av irritabilitet og gråt

At spedbarnet bøyer ryggen bakover og gråter er ofte forbundet med smerter. Slik bakoverbøying av ryggen er en oppførsel som illustrerer en slags desperasjon hos spedbarnet – og man mener at det er et forsøk på selvlindring av eventuelle dysfunksjoner.

 

Områder som oftest er rammet av muskelsmerter hos baby og spedbarn

Nakke: Grunnet nakkens stilling ved fødsel og formidling – eventuelt trekk i armer – så kan det forekomme irritasjon og mikrotraumer i musklene til spedbarnet. Dette kan medføre nedsatt funksjon og smerter fra området. Tilpasset behandling kan øke blodsirkulasjonen inn mot de utsatte muskelfibrene og bidra til økt reparasjon, samt tilheling.

Rygg og bekken: Disse områdene kan også være utsatte ved fødsel, formidling og hverdagslige statiske stillinger – blant annet hvis spedbarnet jobber mye med å få ut gass eller avføring.

 

Vi utreder og behandler muskel og leddplager – på en skånsom og tilpasset måte

liten babyhånd

Behandlingen innebærer ikke ‘leddknekking’ som noen kanskje tror. Tilpasset trykk etter spedbarnets alder og muskulære teknikker er hovedessensen i behandlingen for å stimulere blodsirkulasjon til det dysfunksjonelle området og bidra til reparasjon av skadet vev. Vi har også tett dialog med deg som foresatt – og også spedbarnets fastlege (dersom du ønsker dette).

 

Vår behandling er rettet inn mot å rette opp feilfunksjoner i muskler og ledd slik at disse kan normalisere og gjenopprette sin vanlige funksjon. Vi har gode referanser fra Hamar, Ottestad, Stange, Løten, Ridabu og Hjellum for å nevne noen nærområder.

 

Har du spørsmål eller ønsker du å booke en konsultasjon?

kvinne på telefonen

Kontakt oss på telefon, Facebook, epost eller kontaktskjema. Vi ser fram imot til å hjelpe deg.