Ring oss for snarlig time
48453800

Fysikalsk behandling (Myofascielle teknikker)

Fysikalsk behandling (Myofascielle teknikker)

Fysikalsk behandling (Myofascielle teknikker)

Fysikalsk behandling, også kalt myofascielle tekniker, er en behandlingsform som primært retter seg mot muskler, bindevev og sener. Fysikalsk behandling er et begrep som indikerer en behandling der klinikeren jobber med hendene på pasienten – uten nødvendigvis bruk av verktøy som varme og strømbehandling.

 

Formålet med fysikalsk behandling er å redusere smertesignaler som kan oppstå grunnet dysfunksjoner i stramme muskler, bindevev og myofascielle strukturer. Fysikalsk behandling kan – gjennom flere ulike teknikker, slik som muskulært arbeid og uttøyninger – være med på å redusere muskelspenninger og feil bruk av ulike muskelgrupper. Dette gjøres ved at behandler jobber dypt inn i mot muskler, muskelfester og bindevev – som igjen fører til økt blodsirkulasjon i området.  Fysikalsk behandling kan øke sirkulasjonen og dermed sørge for at viktige ‘byggeklosser’ blir transportert til den stramme, irriterte eller skadde muskelen. Disse byggeklossene som reiser gjennom blodstrømmen er bl.a. kollagen og elastin, som begge er viktige for muskelreparasjon. Våre behandlere jobber helhetlig og har dermed den gode nytten av å ha flere verktøy i behandlingskassen.

 

– Bryter ned ‘dårlige’ muskelfibre

Fysikalsk behandling sitt hovedformål er å bryte ned vev som ikke fungerer slik som det skal og deretter la kroppen erstatte det med nytt, friskere vev. På denne måten kan regelmessig fysikalsk behandling (cirka 1-2x i måneden) være et viktig verktøy for de som er opptatt av å holde seg i god funksjon og så smertefrie som mulige. Ved behov vil våre behandlere også sørge for at dine leddrestriksjoner får den behandlingen de trenger.

 

Triggerpunkter

 

– Fysikalsk behandling: Noe for enhver

Vi er alle laget av muskler, sener og ledd. Det spiller ingen rolle hvilken alder du er i – jeg er temmelig sikker på at du også er bygget opp av muskler, sener og ledd. Dette innebærer at du som moderne menneske – med normalt høy bruk av smartphone, nettbrett eller PC på jobben – kan ha nytte av vårt fysikalske behandlingstilbud. Våre klienter som mottar fysikalsk behandling er i alle aldre og treningsformer. Dette er en behandlingsform som dermed egner seg for alle. Våre behandlere tar også hensyn til tidligere sykdomshistorie og dagsform for den enkelte behandling.

 

– Fysikalsk behandling + bevegelse = Sant

For å få enda bedre effekt av behandlingen vil vi – i de aller, aller fleste tilfeller – kombinere behandling med å instruere deg i hjemmeøvelser som du kan gjøre i heimen, kontoret eller på treningstudio. Vårt mål er nemlig ikke bare å lindre symptomene dine, men også gi deg en langvarig funksjonsbedring slik at problematikken ikke kommer igjen og igjen.

 

Tøyeøvelser for brystryggen og mellom skulderbladene

 

– Hvem kan ha nytte av fysikalsk behandling?

Som nevnt tidligere, så kan både ung og gammel, samt aktiv Birken-deltager eller hverdagsmosjonist, rammes av muskel- og bindevevsproblematikk. Fysikalsk behandling kan være en god måte å redusere muskelspenninger, bidra til økt reparasjon, samt gi funksjonsbedring – så med det i tankene, så er fysikalsk behandling noe for de aller fleste. Vi har hatt (og har) klienter fra Hamar, Ottestad, Stange, Brummundal, Moelv, Løten, Ridabu og Ilseng for å nevne noen plasser, men også folk på gjennomreise fra andre steder slik som Gjøvik, Gardermoen og Lillehammer.

 

Noen eksempler på ulike plager som kan behandles med fysikalsk behandling (ofte gitt i kombinasjon med annen behandling slik som leddbehandling/mobilisering og annet muskulært arbeid):

  • Hoftesmerter
  • Isjialgi / isjias
  • Kneproblematikk
  • Korsryggsmerter / lumbago
  • Myalgier og muskelspenninger
  • Nakkestivhet
  • Ryggplager
  • Skuldersmerter
  • “Stressnakke”
  • ++

 

Kunne dette vært noe for deg og dine plager?

Ta kontakt med oss, så besvarer vi gjerne spørsmål du måtte sitte inne med. Vi ser fram imot til å kunne hjelpe deg. Eventuelt kan du lese om andre behandlingsformer vi tilbyr her.