Ring oss for snarlig time
48453800

Leddmobilisering / leddjustering

Leddmobilisering / leddjustering

Leddmobilisering / leddjustering | Behandling av leddsmerter, låsning og dysfunksjon

Leddmobilisering / leddjustering er en leddbehandlingsteknikk som benyttes av offentlig autorisert helsepersonell, slik som kiropraktor og manuellterapeut. Leddmobilisering er en passiv bevegelse av ledd utført av terapeuten – da med den hensikt å øke bevegelighet, redusere tilhørende dysfunksjon og gi symptomlindring.

 

Karakteristisk sett benyttes denne teknikken mot blant annet fasettleddslåsning i rygg eller nakkevirvel (populært kalt låsning), kink i ryggen eller nakke, redusert skulderbevegelse (avklemmingssyndrom i skulderen), bekkenlåsning og stivhet mellom skulderbladene. Men sannheten er at leddmobilisering kan benyttes også i mindre ledd i kroppen, slik som i hender, håndledd, føtter, knær og kjeve. Leddmobilisering har også vist positive resultater ved artrose og andre leddtilstander.

 

Kan brukes mot alle ledd

Leddmobilisering kan benyttes rettet inn mot nærmest alle synovialledd (synovialvæske er den væsken som ligger inne i selve leddet) i kroppen. Teknikken benyttes særlig der man ser betydelig nedsatt funksjon og bevegelsesutslag i leddene – slik nedsatt leddbevegelse vil nemlig kunne føre til mindre riktig bruk av nærliggende muskler, sener og bindevev – som igjen fører til at disse fibrene potensielt blir smertesensitive og skadede.

 

Leddmobilisering kan utføres med og uten kavitasjon («knepping» i leddene) avhengig av hva som vurderes best for den enkelte og utifra personlige preferanser – vi er opptatt av at du kjenner at behandlingen er helt riktig for deg. Kavitasjon – eller “knekket” – er ikke noe annet enn midlertidig trykkendring i selve leddet, som kort fortalt gjør at synovialvæske kan trekke inn i leddspalten og bidra til økt bevegelse – men også til en riktig aktivering av såkalte “mekanoreseptorer” som du kan tenke på som små sensorer, som gir feedback til hjernen, inne i selve leddet.

 

Passer alle aldersgrupper og kategorier

Leddbehandlingen og valg av behandlingsform tilpasses alltid den enkeltes alder, sykdomshistorie, dagsform og personlige preferanser. Dette medfører at vår behandling passer alle aldersgrupper fra spedbarn / baby (ingen “knekking” involvert) til idrettsfolk, eldre og benskjøre.

 

Helhetlig: Kombineres med muskulært arbeid og øvelser

Normalt sett vil det alltid være en viss muskulærkomponent i et leddrelatert problem, men dette kan variere kraftig, så derfor er det viktig å rette behandling inn mot dysfunksjon i muskler og bløtvev i tillegg til behandling av leddsmertene. Våre terapeuter jobber helhetlig og moderne – slik at vi kan hjelpe deg å oppnå langvarig bedring.

 

Omfattende trening innen vurdering av muskel, nerve og leddplager

Våre klinikere har omfattende utdanning og erfaring som innebærer ortopediske undersøkelser og nevrologi over flere år innen sin utdanning. Denne lange utdanningen (5 år master + 1 år i turnus for våre kiropraktorer) gjør at våre klinikere kan hjelpe deg med å finne ut mer om selve årsaken til problemene dine og på den måten finne en mer langvarig og bedre løsning.

 

Les mer om ulike behandlingsformer

Ønsker du å lære mer om hvilke behandlingsformer vi tilbyr? Da kan du trykke her. Hvis du ellers har spørsmål så hører vi gjerne fra deg via vårt kontaktskjema eller i sosiale medier.

ute på tur

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne hvis du ønsker en konsultasjon – eller dersom du har spørsmål.