Ring oss for snarlig time
48453800

Musearm

Musearm

Musearm (Belastningsskade i underarmen)

Musearm er en belastningsskade av muskelen som kalles ekstensor digitorum – altså den muskelen som bøyer fingrene (2-5) bakover. Musearm kan skyldes – derav navnet – mye repetitiv bruk av datamus og andre repetitive arbeidsoppgaver som innebærer belastning mot denne muskelen og dette området. Tilstanden gir, i likhet med tennisalbue / lateral epikondylit, smerter i underarmen og mot utsiden av albuen. Hos oss ønsker vi å hjelpe deg med effektiv symptomlindring og funksjonsbedring for din diagnose, men også sørge for at du oppnår mer langvarige gode resultater ved å instruere deg i korrigerende trening og øvelser. Vi hjelper deg med å kartlegge problemet ditt og finne ut av hvordan vi sammen kan løse problemet ditt på best mulig måte.

 

– Vondt i utsiden av albuen

En vanlig årsak til musearm er overbelastning uten tilstrekkelig restitusjon eller kapasitet for å utføre nettopp den aktiviteten. For eksempel langvarige statiske stillinger med repetitive bevegelser (f.eks. mye bruk av datamus). Vi hjelper deg med å få tilbake funksjonen og lindre symptomene dine – jo raskere du tar tak i det, jo raskere resultater vil man oppnå i de aller fleste tilfeller.

 

– Behandling av musearm

Vi behandler regelmessig musearm og andre belastningskader i underarmen på en helhetlig og effektiv måte. Med denne diagnosen så er det ofte essensielt at man også får tatt tak i dysfunksjonell muskulatur og bindevev i området – for så å styrke og gjøre denne mer funksjonell og kapabel til å motså overbelastning etter at man har fått normalisert den – dette gjøres blant annet ved eksentrisk trening. Det er også viktig å mobilisere albuen og håndleddet for å sørge for riktig bevegelse og belastning.

 

Fysikalsk behandling med det hovedformålet å øke blodomløpet inn mot det  påvirkede området, noe som også promoterer økt reparasjon og restitusjon, kan være meget gunstig i den mer akutte delen av problematikken – da det kan være symptomlindrende og funksjonsbedrende. Denne typen behandlingen blandet med kiropraktisk mobilisering / leddmanipulasjon gjør at man kan ta tak i flere faktorer av problemet med god effekt – dette er klinisk bevist i flere studier.

 

Nervesmerter

– Albuesmerter kan tidvis referere smerter mot håndledd og hånden

 

Behandlingen er rettet inn mot å gjenopprette normal funksjon. Typisk behandling som vi benytter mot denne problematikken er muskulær behandling (triggerpunktbehandling, kryssfriksjon massasje, uttøyning) og tilpasset leddmobilisering / manipulasjon i kombinasjon med hjemmeøvelser. Det kan også være aktuelt med intramuskulær nålebehandling, TENS eller andre tiltak. Hos oss ønsker vi å hjelpe deg med effektiv symptomlindring og funksjonsbedring for dine smerter, men også sørge for at du oppnår mer langvarige gode resultater ved å instruere deg i korrigerende trening og øvelser. På denne måten kan vi sammen sørge for at problemet går så raskt framover som mulig.

 

– Gode resultater med helhetlig behandling

Våre kiropraktorer har gode resultater med denne type plager og kombinerer flere behandlingsformer avhengig av din spesifikke plage og situasjon. For langvarig bedring er det også viktig at kiropraktoren kartlegger mulige årsaker til at du får musearm og at man sammen jobber aktivt med å luke ut provoserende årsaker i hverdagen. Ofte kan slike løsninger sørge for at man blir betydelig mindre plaget i hverdagen – og mange opplever en betydelig nedgang i både albuesmerter og symptomer.

 

– Vi hjelper deg med å finne de øvelsene som passer akkurat deg!

Les mer her: Muskulære teknikker og muskelterapi

 

– Tilpasset trening er viktig!

Ikke la musearm stoppe deg – mindre bevegelse i hverdagen fører bare til at det blir verre (naturlig nok avhengig av skaden – noen skader kan kreve mer hvile og avlastning enn andre) – slike plager kan nemlig være særdeles plagsomt og føre til redusert livskvalitet og funksjonsevne. Det er derfor viktig at man får hjelp til å utrede problemet (ved behov vil vi henvise til diagnostisk ultralyd eller MR), mobilisere bløtvevet og kommer godt igang med riktige øvelser i en tidlig fase. Ta kontakt med oss hvis du mistenker at du har denne diagnosen.

 

– Henvisningsrett og sykmeldingsrett

Dersom vi vurderer at plagene dine trenger mer utredning, så har vi offentlig henvisningsrett til billeddiagnostikk (MR, CT, RØNTGEN og DIAGNOSTISK ULTRALYD) og legespesialist (f.eks. nevrolog og revmatolog). Dersom plagene dine er av en slik karakter at det er høy risiko for at arbeid kan forverre plagene dine, så har våre kiropraktorer sykmeldingsrett i opptil 12 uker.

 

– Ta tak i problemet. Ikke vent!

Studier og forskning har slått fast, gang på gang, at jo tidligere man får hjelp med sin muskuloskeletale problematikk, jo bedre er det. Ved langvarige plager er det nemlig høy sjanse for at man beveger seg mindre, beveger seg feil og gjør andre endringer i hverdagen som fører til at symptomene ikke blir bedre.

 

Kontakt oss allerede i dag – så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med dine plager. Les mer om behandlingsformene vi benytter her.

 

– Helhetlig behandling: Muskler, sener og ledd

Våre kiropraktorer tilbyr helhetlig behandling for alle aldersgrupper rettet mot både muskler og ledd. Vi anerkjenner at et muskuloskeletalt problem alltid er en kombinasjon av flere faktorer – f.eks. leddrestriksjoner (stive ledd), myalgier (overaktive muskler), muskelubalanse (for stramme muskler noen steder og for inaktive andre steder), dysergonomiske arbeidstillinger (en dårlig kontorstol kombinert med for mye sitting kan resultere i vond rygg) og feilaktig bevegelsesmønster (feil ganglag kan forverre plagene dine). Nettopp derfor behandler vi med hovedformål om å få deg bedre på alle plan – ikke bare mindre stive ledd (selv om det er vår spesialitet). Behandlingen er tilpasset etter alder, dagsform og sykdomshistorie – og egner seg dermed for alle.