Ring oss for snarlig time
48453800

Mobilnakke / iNakke / Stressnakke

Mobilnakke / iNakke / Stressnakke

Mobilnakke / iNakke / Stressnakke

Mobilnakke, også kalt iNakke eller stressnakke, er et populært forenklet mediabegrep for problematikk i nakke, skuldre og øvre rygg som skyldes for mange statiske og repetitive belastninger over lengre tid. Grunnet den moderne livsstilen så skjer mye foran oss, og da er det lett å glemme at kroppen trenger allsidig bevegelse og trening for å fungere riktig.

– Den Moderne Hverdagen med Høye Skuldre

I den moderne hverdagen har høye skuldre, stramme nakkemuskler og stivhet blitt allemannseie. Situasjoner der man tidligere kunne puste ut og senke skuldrene har blitt til en sjanse til å sjekke eposten, klare noen nivåer til på Candy Crush eller bare surfe målløst rundt via smarttelefon eller nettbrett.

Når man holder mobilen slik opp foran seg og taster i vei, så skjer det en rekke ting med muskler og ledd:
1) Du ‘låser’ deg av i stillinger med rygg og nakke som du aldri ville gjort uten mobilen i hånden – da du ville lagt merke til hvor ubehagelige de var  å sitte i dersom du ikke hadde denne ‘avledningen’ i hendene.
2) Skuldrene heves opp og frem ved innstramninger i særlig øvre trapezius , levator scapulae og pectoralis (brystmuskulaturen). Øvre trapezius er kjent for å være en av de vanligste årsakene / bidragsyterne til muskel og leddrelatert hodepine – særlig som den klassiske ‘tinning og bakhodesmerten’ der du får lyst til å trykke deg i muskulaturen på øvre del av nakken i overgang mot bakhodet. Dette oppstår ofte i kombinasjon med nedsatt leddbevegelse i de øverste leddene i nakken, samt de i øvre del av ryggen.
Hos oss kombinerer vi evidensbasert helhetlig behandling for både muskler og ledd, slik at vi ikke bare gir deg symptomlindring, men også sørger for at spesifikke øvelser reduserer sjansen for tilbakefall.
Kontakt oss i dag hvis du har opplevd at nakken, øvre rygg og skuldre har oppført seg ‘kranglete’. Vi hjelper deg hele veien fra symptomlindring til langvarig funksjonsbedring.

– Ta tak i problemet. Ikke vent!

Studier og forskning har slått fast, gang på gang, at jo tidligere man får hjelp med sin muskuloskeletale problematikk, jo bedre er det. Ved langvarige plager er det nemlig høy sjanse for at man beveger seg mindre, beveger seg feil og gjør andre endringer i hverdagen som fører til at symptomene ikke blir bedre.

 

Kontakt oss allerede i dag – så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med dine plager. Les mer om behandlingsformene vi benytter her. 

 

 

– Helhetlig behandling: Både muskler og ledd

Våre kiropraktorer tilbyr helhetlig behandling for alle aldersgrupper rettet mot både muskler og ledd. Vi anerkjenner at et muskuloskeletalt problem alltid er en kombinasjon av flere faktorer – f.eks. leddrestriksjoner (stive ledd), myalgier (overaktive muskler), muskelubalanse (for stramme muskler noen steder og for inaktive andre steder), dysergonomiske arbeidstillinger (en dårlig kontorstol kombinert med for mye sitting kan resultere i vond rygg) og feilaktig bevegelsesmønster (feil ganglag kan forverre plagene dine). Nettopp derfor behandler vi med hovedformål om å få deg bedre på alle plan – ikke bare mindre stive ledd (selv om det er vår spesialitet). Behandlingen er tilpasset etter alder, dagsform og sykdomshistorie – og egner seg dermed for alle.