Ring oss for snarlig time
48453800

Prolaps i Nakken (Nakkeprolaps)

Prolaps i Nakken (Nakkeprolaps)

Prolaps i Nakken (Nakkeprolaps)

Prolaps i nakken, også kalt nakkeprolaps, er en diagnose der den myke delen av mellomvirvelskiven (den som ligger mellom ryggvirvler og nakkevirvler), kalt nucleus pulposus, har trykket gjennom den mer fibrøse veggen (annulus fibrosus) som skal holde den på plass – når denne myke massen trykker bakover på denne måten så kan vi få en nerveirritasjon eller påvirkning av nerven. Dette kan igjen gi grunnlag for muskelsvakhet, nummenhet, smerter, stråling / iling ned i skulder, arm, håndledd og hånden – avhengig i hvilket nivå prolapset har forekommet og på hvilken side.  Et nakkeprolaps kan oppstå grunnet feilbelastning over tid (f.eks. arbeid i ugunstig stilling) eller så kan det oppstå ved en plutselig, kraftig overbelastning (f.eks. stupe kråke eller andre krumspring).

 

– Nakken er ikke laget for voldsomme eller repetitive slengbevegelser

Sener, ligamenter, muskler og ledd i nakken kan bli påvirket ved slengbevegelser eller repetitiv belastning. Over tid kan for eksempel foroverbøy utøve et høyt trykk mot de nedre mellomvirvelskivene, som igjen kan føre til en skivebukning eller skiveprolaps.
kink i nakken
– Nakkeskader stiller høyere krav til nakkemuskulatur

Grunnet den nærmest usynlige skaden som kan oppstå på nakkestrukturer ved prolaps så stilles det ekstra høye krav til stabiliteten i den dype nakkemuskulaturen og skuldermuskulaturen. Vi vil hjelpe deg med å trene opp disse musklene samtidig som vi behandler symptomene og smertene du har i nakke og rygg. Vi benytter øvelser fra et tidlig stadie i kombinasjon med behandling – på denne måten oppnår du langvarig bedring og reduserer sjansen for tilbakefall.

 

 – Gode resultater med helhetlig behandling

Våre kiropraktorer har gode resultater med denne type plager og kombinerer flere behandlingsformer avhengig av din spesifikke plage og situasjon. For langvarig bedring er det også viktig at kiropraktoren kartlegger mulige årsaker til at du får nakkesmerter og at man sammen jobber aktivt med å luke ut provoserende årsaker i hverdagen. Ofte kan slike løsninger sørge for at man blir betydelig mindre plaget i hverdagen – og mange opplever en betydelig nedgang i både nakkesmerter og nakkerelatert hodepine.

 

Sportsmassasje

 

– Henvisningsrett og sykmeldingsrett

Dersom vi vurderer at plagene dine trenger mer utredning, så har vi offentlig henvisningsrett til billeddiagnostikk (MR, CT, RØNTGEN og DIAGNOSTISK ULTRALYD) og legespesialist (f.eks. nevrolog og revmatolog). Dersom plagene dine er av en slik karakter at det er høy risiko for at arbeid kan forverre plagene dine, så har våre kiropraktorer sykmeldingsrett i opptil 12 uker.

 

– Ta tak i problemet. Ikke vent!

Studier og forskning har slått fast, gang på gang, at jo tidligere man får hjelp med sin muskuloskeletale problematikk, jo bedre er det. Ved langvarige plager er det nemlig høy sjanse for at man beveger seg mindre, beveger seg feil og gjør andre endringer i hverdagen som fører til at symptomene ikke blir bedre.

 

Kontakt oss allerede i dag – så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med dine plager. Les mer om behandlingsformene vi benytter her.

 

– Helhetlig behandling: Både muskler og ledd

Våre kiropraktorer tilbyr helhetlig behandling for alle aldersgrupper rettet mot både muskler og ledd. Vi anerkjenner at et muskuloskeletalt problem alltid er en kombinasjon av flere faktorer – f.eks. leddrestriksjoner (stive ledd), myalgier (overaktive muskler), muskelubalanse (for stramme muskler noen steder og for inaktive andre steder), dysergonomiske arbeidstillinger (en dårlig kontorstol kombinert med for mye sitting kan resultere i vond rygg) og feilaktig bevegelsesmønster (feil ganglag kan forverre plagene dine). Nettopp derfor behandler vi med hovedformål om å få deg bedre på alle plan – ikke bare mindre stive ledd (selv om det er vår spesialitet). Behandlingen er tilpasset etter alder, dagsform og sykdomshistorie – og egner seg dermed for alle.

 

Kilde(r): Forskning.no, NHI, NRK, VG Nett, Vondt.net ++