Ring oss for snarlig time
48453800

Plantar fasciit (Hælsmerter)

Plantar fasciit (Hælsmerter)

Plantar fasciit (Hælsmerter)

Plantar fasciit, altså smerter i framkanten av hælen i delen av fotbladet som kalles plantar fascia – skyldes ofte en kombinasjon av muskulære spenninger, seneskader og leddrestriksjoner. Hos oss ønsker vi å hjelpe deg med effektiv symptomlindring og funksjonsbedring for dine hælsmerter, men også sørge for at du oppnår mer langvarige gode resultater ved å instruere deg i korrigerende trening og øvelser. På denne måten kan vi sammen sørge for at problemet blir en del av din fortid og ikke din framtid. F.eks. vil vi instruere deg i øvelser (slik som tåhev) i kombinasjon med behandling – da dette gir best mulig effekt.

 

– Plantar fasciit kan være fryktelig vondt og langvarig

Plantar fasciit kan være særdeles plagsomt og føre til redusert livskvalitet og funksjonsevne. Det kan føre til at man ikke klarer å trene slik som man gjorde tidligere og at aktivitetsnivået går ned – dette fører igjen til økt vekt og økt belastning mot undersiden av foten. En ‘vond sirkel’. For å redusere varigheten av denne plagen så kreves det at du er dedikert til både hjemmeøvelser, tilpasninger og behandling.

 

– Gode resultater med helhetlig behandling

Våre kiropraktorer har gode resultater med denne type plager og kombinerer flere behandlingsformer avhengig av din spesifikke plage og situasjon. For langvarig bedring er det også viktig at kiropraktoren kartlegger mulige årsaker til at du får hælsmerter og at man sammen jobber aktivt med å luke ut provoserende årsaker i hverdagen – det gjelder nemlig å få med seg roten til problemet. Ofte kan slike løsninger sørge for at man blir betydelig mindre plaget i hverdagen – og mange opplever en betydelig nedgang i både hælsmerter og plager i relaterte anatomiske strukturer, slik som foten og hælen.

 

– Henvisningsrett og sykmeldingsrett

Dersom vi vurderer at plagene dine trenger mer utredning, så har vi offentlig henvisningsrett til billeddiagnostikk (MR, CT, RØNTGEN og DIAGNOSTISK ULTRALYD) og legespesialist (f.eks. nevrolog og revmatolog). Dersom plagene dine er av en slik karakter at det er høy risiko for at arbeid kan forverre plagene dine, så har våre kiropraktorer sykmeldingsrett i opptil 12 uker.

 

– Ta tak i problemet. Ikke vent!

Studier og forskning har slått fast, gang på gang, at jo tidligere man får hjelp med sin muskuloskeletale problematikk, jo bedre er det. Ved langvarige plager er det nemlig høy sjanse for at man beveger seg mindre, beveger seg feil og gjør andre endringer i hverdagen som fører til at symptomene ikke blir bedre og at man utvikler smerter i andre området – sistnevnte kaller vi ofte for “kompensasjonssmerter“.

 

Kontakt oss allerede i dag – så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med dine plager. Les mer om behandlingsformene vi benytter her. 

 

– Helhetlig behandling: Både muskler og ledd

Våre kiropraktorer tilbyr helhetlig behandling for alle aldersgrupper rettet mot både muskler og ledd. Vi anerkjenner at et muskuloskeletalt problem alltid er en kombinasjon av flere faktorer – f.eks. leddrestriksjoner (stive ledd), myalgier (overaktive muskler), muskelubalanse (for stramme muskler noen steder og for inaktive andre steder), dysergonomiske arbeidstillinger (en dårlig kontorstol kombinert med for mye sitting kan resultere i vond rygg) og feilaktig bevegelsesmønster (feil ganglag kan forverre plagene dine). Nettopp derfor behandler vi med hovedformål om å få deg bedre på alle plan – ikke bare mindre stive ledd (selv om det er vår spesialitet). Behandlingen er tilpasset etter alder, dagsform og sykdomshistorie – og egner seg dermed for alle.

 

Kilder:

Creative Commons 2.0, NiH, Vondt.net, Wikimedia Commons