Ring oss for snarlig time
48453800

Skulderproblemer

Skulderproblemer

Skulderproblemer

Skulderproblemer, altså smerter eller stivhet i skulderen, skyldes ofte en kombinasjon av muskulære spenninger og leddrestriksjoner. Nedsatt bevegelse i nærliggende ledd, for eksempel i nakken eller brystryggen, kan føre til at du beveger deg mindre og dermed får mindre bruk av muskulaturen som festes i det samme området. Dette kan føre til at du får nedsatt stabilitet i rotator cuff muskulaturen og tilhørende stivhet i skulderen. Noen typiske diagnoser vi behandler er “impingement syndrom”, frossen skulder, muskelstramhet og leddrestriksjoner / leddstivhet.

 

Hos oss ønsker vi å hjelpe deg med effektiv symptomlindring og funksjonsbedring for dine skulderproblemer, men også sørge for at du oppnår mer langvarige gode resultater ved å instruere deg i korrigerende trening og øvelser (av blant annet rotator cuff muskulaturen). På denne måten kan vi sammen sørge for at problemet blir en del av din fortid og ikke din framtid.

 

– Skulderproblemer kan medføre nedsatt arbeidsevne

Ikke la skulderproblemer bli en del av deg – slike plager kan nemlig være særdeles plagsomt og føre til redusert livskvalitet og funksjonsevne. Ofte kan det gå hardt utover både fritid og jobb, da stillinger og posisjoner som utøver trykk mot områdene kan gjenskape smerter.

 

– Gode resultater med helhetlig behandling

Våre kiropraktorer har gode resultater med denne type plager og kombinerer flere behandlingsformer avhengig av din spesifikke plage og situasjon. For langvarig bedring er det også viktig at kiropraktoren kartlegger mulige årsaker til at du får skulderproblemer og at man sammen jobber aktivt med å luke ut provoserende årsaker i hverdagen – det gjelder nemlig å få med seg roten til problemet. Ofte kan slike løsninger sørge for at man blir betydelig mindre plaget i hverdagen – og mange opplever en betydelig nedgang i både skuldersmerter og plager i relaterte anatomiske strukturer.

 

Sportsmassasje

 

– Henvisningsrett og sykmeldingsrett

Dersom vi vurderer at plagene dine trenger mer utredning, så har vi offentlig henvisningsrett til billeddiagnostikk (MR, CT, RØNTGEN og DIAGNOSTISK ULTRALYD) og legespesialist (f.eks. nevrolog og revmatolog). Dersom plagene dine er av en slik karakter at det er høy risiko for at arbeid kan forverre plagene dine, så har våre kiropraktorer sykmeldingsrett i opptil 12 uker.

 

– Ta tak i problemet. Ikke vent!

Studier og forskning har slått fast, gang på gang, at jo tidligere man får hjelp med sin muskuloskeletale problematikk, jo bedre er det. Ved langvarige plager er det nemlig høy sjanse for at man beveger seg mindre, beveger seg feil og gjør andre endringer i hverdagen som fører til at symptomene ikke blir bedre og at man utvikler smerter i andre området – sistnevnte kaller vi ofte for “kompensasjonssmerter“.

 

Kontakt oss allerede i dag – så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med dine plager. Les mer om behandlingsformene vi benytter her. 

 

– Helhetlig behandling: Både muskler og ledd

Våre kiropraktorer tilbyr helhetlig behandling for alle aldersgrupper rettet mot både muskler og ledd. Vi anerkjenner at et muskuloskeletalt problem alltid er en kombinasjon av flere faktorer – f.eks. leddrestriksjoner (stive ledd), myalgier (overaktive muskler), muskelubalanse (for stramme muskler noen steder og for inaktive andre steder), dysergonomiske arbeidstillinger (en dårlig kontorstol kombinert med for mye sitting kan resultere i vond rygg) og feilaktig bevegelsesmønster (feil ganglag kan forverre plagene dine). Nettopp derfor behandler vi med hovedformål om å få deg bedre på alle plan – ikke bare mindre stive ledd (selv om det er vår spesialitet). Behandlingen er tilpasset etter alder, dagsform og sykdomshistorie – og egner seg dermed for alle.

 

Kilder:

Creative Commons 2.0, NiH, Vondt.net, Wikimedia Commons