Ring oss for snarlig time
48453800

Frossen skulder / adhesiv kapsulitt

Frossen skulder / adhesiv kapsulitt

Frossen skulder / adhesiv kapsulitt

Frossen skulder, også kjent som adhesiv kapsulitt, er en smertefull diagnose som medfører betydelig nedsatt bevegelse i skulderleddet. Gradvis mindre bevegelse i skulderleddet med økende smerter etterhvert som kapselen blir strammere er karakteristiske symptomer. Nedsatt bevegelse i nærliggende ledd, for eksempel i nakken eller brystryggen, kan også føre til at du beveger deg mindre og dermed får mindre bruk av muskulaturen som festes i det samme området. Dette kan føre til at du får økt spenning i rotator cuff muskulaturen (særlig subscapularis) og tilhørende stivhet i skulderen. Typisk behandling som vi benytter mot denne problematikken er muskulær behandling (triggerpunktbehandling, kryssfriksjon massasje, uttøyning) og tilpasset leddmobilisering / manipulasjon i kombinasjon med hjemmeøvelser. Det kan også være aktuelt med intramuskulær nålebehandling.

 

Det menes at frossen skulder i majoriteten av tilfellene skyldes tidligere skade eller traume og konsekvent mindre synovial væske i leddet – behandlingen er derfor rettet inn mot å øke bevegelsen i leddet, bryte ned bløtvevrestriksjoner og gi økt blodsirkulasjon i området. Dette kan gjøres ved en kombinasjon av leddbehandling og muskulær behandling – i sistnevnte behandling kan det være meget aktuelt å benytte muskulær nålebehandling mot muskulaturen rundt skulderleddet. Frossen skulder er dessverre et langvarig problem, men med riktig behandling og hjemmeøvelser kan man redusere varigheten av problematikken.

 

Hos oss ønsker vi å hjelpe deg med effektiv symptomlindring og funksjonsbedring for dine skulderproblemer, men også sørge for at du oppnår mer langvarige gode resultater ved å instruere deg i korrigerende trening og øvelser (av blant annet rotator cuff muskulaturen). På denne måten kan vi sammen sørge for at problemet går så raskt framover som mulig.

 

– Bevegelse er forebygging og behandling

Ikke la frossen skulder bli en del av deg – mindre bevegelse i hverdagen fører bare til at det blir verre – slike plager kan nemlig være særdeles plagsomt og føre til redusert livskvalitet og funksjonsevne. Det er derfor viktig at man får hjelp til å mobilisere skulderleddet og kommer godt igang med riktige øvelser i en tidlig fase. Ta kontakt med oss hvis du mistenker at du har frossen skulder.

 

– Gode resultater med helhetlig behandling

Våre kiropraktorer har gode resultater med denne type plager og kombinerer flere behandlingsformer avhengig av din spesifikke plage og situasjon. For langvarig bedring er det også viktig at kiropraktoren kartlegger mulige årsaker til at du får skulderproblemer og at man sammen jobber aktivt med å luke ut provoserende årsaker i hverdagen – det gjelder nemlig å få med seg roten til problemet. Ofte kan slike løsninger sørge for at man blir betydelig mindre plaget i hverdagen – og mange opplever en betydelig nedgang i både skuldersmerter og plager i relaterte anatomiske strukturer.

 

Triggerpunktbehandling

 

– Henvisningsrett og sykmeldingsrett

Dersom vi vurderer at plagene dine trenger mer utredning, så har vi offentlig henvisningsrett til billeddiagnostikk (MR, CT, RØNTGEN og DIAGNOSTISK ULTRALYD) og legespesialist (f.eks. nevrolog og revmatolog). Dersom plagene dine er av en slik karakter at det er høy risiko for at arbeid kan forverre plagene dine, så har våre kiropraktorer sykmeldingsrett i opptil 12 uker.

 

– Ta tak i problemet. Ikke vent!

Studier og forskning har slått fast, gang på gang, at jo tidligere man får hjelp med sin muskuloskeletale problematikk, jo bedre er det. Ved langvarige plager er det nemlig høy sjanse for at man beveger seg mindre, beveger seg feil og gjør andre endringer i hverdagen som fører til at symptomene ikke blir bedre og at man utvikler smerter i andre området – sistnevnte kaller vi ofte for “kompensasjonssmerter“.

 

Kontakt oss allerede i dag – så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med dine plager. Les mer om behandlingsformene vi benytter her. 

 

– Helhetlig behandling: Både muskler og ledd

Våre kiropraktorer tilbyr helhetlig behandling for alle aldersgrupper rettet mot både muskler og ledd. Vi anerkjenner at et muskuloskeletalt problem alltid er en kombinasjon av flere faktorer – f.eks. leddrestriksjoner (stive ledd), myalgier (overaktive muskler), muskelubalanse (for stramme muskler noen steder og for inaktive andre steder), dysergonomiske arbeidstillinger (en dårlig kontorstol kombinert med for mye sitting kan resultere i vond rygg) og feilaktig bevegelsesmønster (feil ganglag kan forverre plagene dine). Nettopp derfor behandler vi med hovedformål om å få deg bedre på alle plan – ikke bare mindre stive ledd (selv om det er vår spesialitet). Behandlingen er tilpasset etter alder, dagsform og sykdomshistorie – og egner seg dermed for alle.

 

Kilder:

Creative Commons 2.0, NiH, Vondt.net, Wikimedia Commons