Ring oss for snarlig time
48453800

Rotator cuff skade

Rotator cuff skade

Rotator cuff skade

Rotator cuff skade betyr at det har skjedd en skade i en av de 4 rotator cuff musklene – muskulaturen som gir stabilitet og støtte til skulder og skulderledd. En skade i skuldermuskulaturen kan oppstå akutt grunnet traume eller fall – eller gradvis, da grunnet repetitivt arbeid (f.eks. vanlig blant håndverkere). Skaden kan oppstå i hvilken som helst av de 4 rotator cuff musklene, men det er vanlig at man får kompensjonsplager i de andre som ikke er direkte skadet også – da disse vil forsøke å gjøre jobben til den skadede muskelen. Det er viktig med en tidlig utredning hvis du mistenker skulderskade – ta kontakt med oss, så vil vi hjelpe deg å finne ut hva det er som gir deg skuldersmerte. Det kan være en rift, delvis ruptur / avrivning eller i visse tilfeller fullstendig avrivning.

 

– Symptomer på rotator cuff skade

Bevegelse i visse bevegelser og i spesielle stillinger kan fortelle mye om hvor skaden sitter. Ved hjelp av kliniske tester og undersøkelser kan vi finne ut av hva det er som gir deg smerter.

 

– Behandling av rotator cuff skade

Typisk behandling som vi benytter mot denne problematikken er muskulær behandling (triggerpunktbehandling, kryssfriksjon massasje, uttøyning) og tilpasset leddmobilisering / manipulasjon i kombinasjon med hjemmeøvelser. Det kan også være aktuelt med intramuskulær nålebehandling. Hos oss ønsker vi å hjelpe deg med effektiv symptomlindring og funksjonsbedring for dine skulderproblemer, men også sørge for at du oppnår mer langvarige gode resultater ved å instruere deg i korrigerende trening og øvelser (av blant annet rotator cuff muskulaturen). På denne måten kan vi sammen sørge for at problemet går så raskt framover som mulig.

 

Les mer her: Muskulære teknikker og muskelterapi

– Vi hjelper deg med å finne de øvelsene som passer akkurat deg!

 

– Tilpasset trening er viktig!

Ikke la rotator cuff skader bli en del av deg – mindre bevegelse i hverdagen fører bare til at det blir verre (naturlig nok avhengig av skaden – noen skader kan kreve mer hvile og avlastning enn andre) – slike plager kan nemlig være særdeles plagsomt og føre til redusert livskvalitet og funksjonsevne. Det er derfor viktig at man får hjelp til å utrede problemet (ved behov vil vi henvise til diagnostisk ultralyd eller MR), mobilisere skulderleddet og kommer godt igang med riktige øvelser i en tidlig fase. Ta kontakt med oss hvis du mistenker at du har en rotator cuff skade.

 

– Gode resultater med helhetlig behandling

Våre kiropraktorer har gode resultater med denne type plager og kombinerer flere behandlingsformer avhengig av din spesifikke plage og situasjon. For langvarig bedring er det også viktig at kiropraktoren kartlegger mulige årsaker til at du får skulderproblemer og at man sammen jobber aktivt med å luke ut provoserende årsaker i hverdagen – det gjelder nemlig å få med seg roten til problemet. Ofte kan slike løsninger sørge for at man blir betydelig mindre plaget i hverdagen – og mange opplever en betydelig nedgang i både skuldersmerter og plager i relaterte anatomiske strukturer.

 

Nålebehandling

 

– Henvisningsrett og sykmeldingsrett

Dersom vi vurderer at plagene dine trenger mer utredning, så har vi offentlig henvisningsrett til billeddiagnostikk (MR, CT, RØNTGEN og DIAGNOSTISK ULTRALYD) og legespesialist (f.eks. nevrolog og revmatolog). Dersom plagene dine er av en slik karakter at det er høy risiko for at arbeid kan forverre plagene dine, så har våre kiropraktorer sykmeldingsrett i opptil 12 uker.

 

– Ta tak i problemet. Ikke vent!

Studier og forskning har slått fast, gang på gang, at jo tidligere man får hjelp med sin muskuloskeletale problematikk, jo bedre er det. Ved langvarige plager er det nemlig høy sjanse for at man beveger seg mindre, beveger seg feil og gjør andre endringer i hverdagen som fører til at symptomene ikke blir bedre og at man utvikler smerter i andre området – sistnevnte kaller vi ofte for “kompensasjonssmerter“.

 

Kontakt oss allerede i dag – så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med dine plager. Les mer om behandlingsformene vi benytter her. 

 

– Helhetlig behandling: Både muskler og ledd

Våre kiropraktorer tilbyr helhetlig behandling for alle aldersgrupper rettet mot både muskler og ledd. Vi anerkjenner at et muskuloskeletalt problem alltid er en kombinasjon av flere faktorer – f.eks. leddrestriksjoner (stive ledd), myalgier (overaktive muskler), muskelubalanse (for stramme muskler noen steder og for inaktive andre steder), dysergonomiske arbeidstillinger (en dårlig kontorstol kombinert med for mye sitting kan resultere i vond rygg) og feilaktig bevegelsesmønster (feil ganglag kan forverre plagene dine). Nettopp derfor behandler vi med hovedformål om å få deg bedre på alle plan – ikke bare mindre stive ledd (selv om det er vår spesialitet). Behandlingen er tilpasset etter alder, dagsform og sykdomshistorie – og egner seg dermed for alle.

 

Kilder:

Creative Commons 2.0, NiH, Vondt.net, Wikimedia Commons