Ring oss for snarlig time
48453800

Henvisning til MR undersøkelse

Henvisning til MR undersøkelse

Henvisning til MR undersøkelse

Kiropraktor har, i likhet med lege, henvisningsrett til MR undersøkelse og annen bildediagnostisk utredning – som også innebærer røntgen, CT eller diagnostisk ultralyd undersøkelse. En MR undersøkelse kan være visualisere og gi informasjon om bløtvev og benvev på en detaljer og god måte – uten bruk av røntgenstråling. En bildediagnostisk utredning kan være delaktig i å gi kliniker og pasient svar i mer komplekse smertetilstander. En offentlig henvisning fra kiropraktor innebærer at du betaler en meget redusert egenandel i forhold til det du måtte ha gjort dersom du skulle bestille undersøkelsen privat.

 

Godt samarbeid med radiologer og radiografer på sykehus og private institutt

Vi samarbeider med spesialisert og profesjonelle som tar bilder på sykehus og private institutt (f.eks. Unilabs). Vi tar ikke røntgenbilder selv, da vi ser på dette som noe som bør utføres av radiologer og radiografer. Vi anser at det å ha et eget røntgenapparat på klinikken kan påvirke pasienten i skremmende og negativt øyemed grunnet at de som ofte tar bildene, i slike tilfeller, da vil ha noe å “vinne” på å finne uregelmessigheter på bildene de tar av deg og bruke dette som skremselspropaganda mot deg. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle aktører, men ofte er heldigvis ikke vanskelig for personer å skille de seriøse fra de mer useriøse aktørene i bransjen.

 

Oftest trenger man ikke bildediagnostisk utredning

Normalt sett vil en grundig historietagning og klinisk undersøkelse være nok til å fastslå mulige differensialdiagnoser og en behandlingsplan. En grundig undersøkelse bestående av nødvendige ortopediske tester og nevrologisk undersøkelse vil i majoriteten av tilfellene gi nok informasjon til en trent kliniker for å fastslå årsaken og selve diagnosen personen er rammet av.

 

 

Fordeler: Når er det fordelaktig med MR undersøkelse?

En MR undersøkelse kan være spesielt gunstig når vi mistenker skader på mellomvirvelskiver, sener og andre skadetilstander som vil avgi signalforskjeller ved denne type undersøkelse. MR undersøkelse er den mest benyttede og populære formen for bildediagnostikk – så ofte må du belage deg på 1-2 måneder ventetid før du kommer inn til en slik vurdering. Vi gjør oppmerksom på grundige klinikere ofte ikke trenger denne type undersøkelse for å kunne gi et konkret svar på hvilken diagnose du mest sannsynlig er rammet av.

 

Det er også viktig å vurdere om en MR undersøkelse vil ha klinisk verdi før man henviser til denne.

 

Omfattende trening innen vurdering av bildediagnostisk utredning

Våre klinikere har omfattende utdanning og erfaring som innebærer radiografi og radiologi over flere år innen sin utdanning. Denne lange utdanningen (5 år master + 1 år i turnus for våre kiropraktorer) gjør at våre klinikere kan hjelpe deg med å finne ut mer om selve årsaken til problemene dine og på den måten finne en mer langvarig og bedre løsning. Klinikerne vil vurdere om en bildediagnostisk utredning har klinisk verdi eller ikke – for man henviser ikke dersom det ikke har det, da dette blant annet vil gjøre at de som virkelig trenger slike undersøkelser må vente lengre i kø. Vi gjør oppmerksom på at vi benytter eksterne eksperter til å ta bildene – vi tar ikke røntgen selv, da vi ser på dette som utdatert og umoderne å gjøre dette selv.

 

Les mer om bildediagnostisk utredning

Ønsker du å lære mer om bildediagnostisk utredning? Da kan du trykke her. Hvis du ellers har spørsmål så hører vi gjerne fra deg via vårt kontaktskjema eller i sosiale medier.

Kvinne som jobber på pc

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne hvis du ønsker en konsultasjon – eller dersom du har spørsmål.