Ring oss for snarlig time
48453800

Henvisning til revmatolog

Henvisning til revmatolog

Henvisning til revmatolog | Kiropraktor med henvisningsrett til revmatolog

Kiropraktor har, i likhet med lege, henvisningsrett til revmatolog. Henvisning til revmatolog ved offentlig sykehus kan være aktuelt ved mistanke om revmatologisk involvering oppdaget ved vår kliniske undersøkelse.

 

Ved en slik henvisning vil vi kommunisere med din fastlege for best mulig tverrfaglig samarbeid.

 

Godt samarbeid med legespesialister på sykehus og offentlige institutt

Vi har god kommunikasjon og tverrfaglig samarbeid med en rekke legespesialister innenfor diverse spesialistfelt. Dette inkluderer særlig ortopediske, revmatologiske og nevrologiske avdelinger på sykehus dersom det skulle være indikasjoner på mer alvorlige nervetilstander eller tegn som kan innebære patologiske funn.

 

Oftest trenger man ikke legespesialistutredning

Normalt sett vil en grundig historietagning og klinisk undersøkelse være nok til å fastslå mulige differensialdiagnoser og en behandlingsplan – men ikke alltid. Da er det en trygghet for deg som pasient å vite at vi – ved tegn på diagnoser som trenger videre utredning og lignende – henviser videre til legespesialister ved behov. Normalt sett vil dòg en grundig undersøkelse bestående av nødvendige ortopediske tester og nevrologisk undersøkelse i majoriteten av tilfellene gi nok informasjon til en trent kliniker for å fastslå årsaken og selve diagnosen personen er rammet av.

 

Omfattende trening innen vurdering av videre utredning

Våre klinikere har omfattende utdanning og erfaring som innebærer revmatologi og diagnostisk utredning over flere år innen sin utdanning. Denne lange utdanningen (5 år master + 1 år i turnus for våre kiropraktorer) gjør at våre klinikere kan hjelpe deg med å finne ut mer om selve årsaken til problemene dine og på den måten finne en mer langvarig og bedre løsning.

 

Klinikerne vil vurdere om en revmatologisk utredning har tilstrekkelig klinisk verdi eller ikke – for man henviser ikke dersom det ikke har det, da dette blant annet vil gjøre at de som virkelig trenger slike undersøkelser må vente lengre i kø. Dersom revmatologisk avdeling ikke anser at undersøkelsen vil ha klinisk verdi så vil henvisningen bli avvist – så man sender kun dersom det er klare indikasjoner på at en slik utredning er tiltrengt. I forkant av en slik henvisning vil det også være aktuelt med blodprøveanalyse hos din lege.

 

Les mer om legespesialistutredninger

Ønsker du å lære mer om legespesialistutredninger? Da kan du trykke her. Hvis du ellers har spørsmål så hører vi gjerne fra deg via vårt kontaktskjema eller i sosiale medier.

Kvinne som jobber på pc

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne hvis du ønsker en konsultasjon – eller dersom du har spørsmål.