Ring oss for snarlig time
48453800

Utredning og Undersøkelse av Hodepine og Migrene

Utredning og Undersøkelse av Hodepine og Migrene

Vi utfører undersøkelse og utredning av hodepine og hodepinediagnoser. Hodepine kan oppstå grunnet en rekke årsaker med påvirkning fra blant annet muskler, ledd, nerver, trykkforandringer (f.eks. bihulehodepine), ernæring (manglende hydrering er en vanlig mistenkt, ofte i kombinasjon med mangel på elektrolytter eller andre essensielle næringsverdier).

 

– Mange faktorer å tenke på ved hodepine

Det er grunnet at det er såpass mange faktorer som kan gi eller bidra til hodepine at de aller fleste episoder med vondt i hodet skyldes en kombinasjon av faktorer – kalt kombinasjonshodepine.

 

Et eksempel er tensjonshodepine (stresshodepine) som ofte skyldes flere faktorer, blant annet dehydrering og dårlig ernæring (grunnet lite tid, så spiser personen ofte “fast food” og kaster innpå drikke kun fåtalls ganger gjennom dagen). Det hjelper ikke å kaste i seg en liter vann i pausen når man vet at kroppen kun ta til seg rundt en halv liter i timen – derfor er det mye bedre å drikke jevnlig med vann utover dagen.

 

Det økte stressnivået fører også til økt sensitivitet i nakke og øvre rygg som igjen bidrar til muskelsmerter og nakkerelatert hodepine (kjent som cervikogen hodepine) – særlig hvis det høye stressnivået har pågått over lengre tid.

 

Det er derfor viktig med en helhetlig tilnærming tilpasset den enkeltes problem bestående av ernæring, trening / styrkeøvelser og fysikalsk behandling bestående av leddmobilisering og muskulært arbeid. Forskning (Bronfort et al, 2011) har vist at leddmobilisering har en bedre effekt enn smertestillende på nakkerelatert hodepine.

 

Forskjellige typer av hodepine

Blant de vanligste typene av hodepine finner vi cervikogen hodepine (nakkerelatert hodepine), migrene og tensjonshodepine.

 

Cervikogen hodepine

Med nakkerelatert hodepine menes den type hodepine som skyldes dysfunksjon og påvirkning i ledd og muskler. Dette kan være fra musklene og leddene i øvre del av brystryggen eller det kan stamme fra strukturer i selve nakken. Helhetlig behandling bestående av muskulært arbeid, leddbehandling og tilpassede øvelser for deg er den beste måten å gå fram på når det kommer til denne type problematikk.

 

Migrene

Flere studier har vist at nakkens ledd og muskler kan spille en direkte rolle i forekomst av migrene – sammen med andre faktorer. Leddbehandling har vist positiv effekt i behandling av migrene og nakkerelatert hodepine.

 

Tensjonshodepine

Stress og høye skuldre er ofte en del av problemet når det kommer til hodepine. Derfor har vi fokus på helhetlig behandling hvor vi har høyt fokus på å redusere spenninger i musklene samtidig som vi bedrer leddenes naturlige bevegelsemønster.

 

 

Ikke la hodepine blir endel av hverdagen – tillat oss å hjelpe deg

Vi har gode referanser og resultater fra Hamar, Ottestad, Tangen, Stange, Løten, Ridabu og omegn.

 

Ta kontakt med oss – så skal vi gjøre vårt aller ytterste for å hjelpe deg fram til en bedre hverdag.