Ring oss for snarlig time
48453800

Utredning og Undersøkelse av Korsryggsmerter og Lumbago

Utredning og Undersøkelse av Korsryggsmerter og Lumbago

Lei av lumbago og vondt i korsryggen? Vi utfører undersøkelse og utredning av korsryggsmerter og lumbago. Korsryggsmerter kan være meget ødeleggende i både hverdag og jobbsammenheng – og utgjør en av de vanligste årsakene til sykmelding blant diagnoser som innebefatter muskel- og leddplager.

 

Mange går rundt med korsryggsmerter og lumbago selv om de egentlig kunne hatt det mye bedre. Begynnelsen på bedring begynner med forståelse av hva som gir deg disse korsryggsmertene – og vi kan utføre en grundig utredning som gir deg mer informasjon og svar på hvor du har mest å hente i form av forbedringspotensiale.

 

“- Jeg har lumbago – sånn er det bare!”

Nei, det trenger ikke å være sånn. Altfor mange sliter seg gjennom hverdagen med korsryggsmerter og lumbago – og det hele blir ofte gradvis verre grunnet at dette medfører endring i bevegelsemønster og feilbelastning mot mellomvirvelskiver (de myke ‘støtdemperne’ mellom ryggvirvelene), ledd og muskler.

 

Ved å kartlegge og utrede din problematikk så kan vi hjelpe deg mot en bedre hverdag.

 

 

Forskjellige typer av korsryggsmerter

De aller fleste diagnosene som gir korsryggsmerter er multifaktorielle – dette vil si at de har flere og ofte overlappende årsaker og bidragsytere. Blant de vanligste diagnosene som gir korsryggsmerter vi lumbago, leddrestriksjoner, nerveirritasjon og muskulær dysfunksjon.

 

Lumbago

Lumbago er latin for korsryggsmerter. Lumbal columna er korsrygg på latin – så dette er mer en beskrivende, generalisert diagnose for å fortelle annet helsepersonell om at du har smerter i korsryggen uten å gå nærmere inn på hvorfor.

 

Ledd, muskler og nerver

De aller fleste korsryggsmerter skyldes en kombinasjon av feilfunksjon i ledd, muskler og nerver – dette er fordi de alle påvirker hverandre og fører til endring i bevegelsesmønster og hverdagslig funksjon. Kompensering over tid kan medføre enda mer smerter og feilbelastning som kan irritere nerver og øke smertesensitiviteten. Det er grunnet dette at det aldri “bare er muskulært” – og at behandling av langvarige korsryggsmerter må taes på alvor med en helhetlig tilnærming bestående av muskulært arbeid, leddbehandling og tilpassede øvelser.

 

Skiveskader og prolaps

Skiveskader og prolaps er også ganske vanlige diagnoser – og folk er ofte av den oppfatningen at de tror at det ikke kan bli bedre etter at de har fått det. Det er helt feil. En prolaps er en dynamisk skade som kroppen hele tiden jobber med å tilhele – og ved å legge best mulig til rette for denne reparasjonsprosessen, blant annet ved riktig trening og behandling, så kan man oppnå meget gode resultater selv ved slike skiveskader.

 

Ikke la lumbago blir en del av hverdagen – tillat oss å hjelpe deg

Vi har gode referanser og resultater fra Hamar, Ottestad, Tangen, Stange, Løten, Ridabu og omegn.

 

Ta kontakt med oss – så skal vi gjøre vårt aller ytterste for å hjelpe deg fram til en bedre hverdag.