Ring oss for snarlig time
48453800

Utredning og Undersøkelse av Svimmelhet og Krystallsyke

Utredning og Undersøkelse av Svimmelhet og Krystallsyke

Vi utfører undersøkelse og utredning av svimmelhet, krystallsyke og svimmelhetsdiagnoser. Svimmelhet oppstår når hjernen får feilinformasjon fra ett eller flere av sanseorganene som er ansvarlig for balanse.

 

Disse er:

Indre øret
Øynene
Musklene
Skjelettet og ledd
Nervesystemet

 

Det er grunnet at det er såpass mange strukturer som er ansvarlige for å gi hjernen essensiell informasjon angående balanse, kroppens nåværende plassering og koordinasjon, at det kan være mange mulige årsaker til at man opplever svimmelhet. Ofte er det også snakk om flere årsaker i kombinasjon – altså kombinasjonssvimmelhet.

 

Det er derfor viktig med en helhetlig tilnærming tilpasset den enkeltes problem bestående av ernæring, trening / balanseøvelser og fysikalsk behandling bestående av leddmobilisering og muskulært arbeid. Forskning (Reid et al, 2014) har vist at tilpasset leddmobilisering av nakken kan redusere nakkerelatert svimmelhet (Også kjent som cervikogen svimmelhet).

 

Forskjellige typer av svimmelhet

Blant de vanligste typene av svimmelhet finner vi krystallsyke og cervikogen svimmelhet.

 

Krystallsyke

Krystallsyke forekommer når otolittene (små krystaller) inne i indre øret – de som forteller hjernen i hvilken posisjon kroppen er i – setter seg fast eller havner på feil sted. Denne feilplasseringen medfører at hjernen får blandede signaler fra balanseorganene og dermed oppstår det svimmelhet.

 

Det mest karakteristiske symptomet på krystallsyke er plutselig svimmelhet (som varer under ett minutt) når man snur seg i sengen. Våre behandlere er dyktige på utredning og behandling av krystallsyke. Med såkalte reposisjoneringsmanøvre kan du ofte forvente klar bedring iløpet av 1-3 behandlinger. Noen går faktisk rundt med denne diagnosen i flere måneder før de oppsøker behandlingen – og så er det ofte slik at de har oppnådd nesten full symptomlindring i løpet av få dager hos oss.

 

Nakkerelatert svimmelhet

Forskning (Reid et al, 2012 & 2014) har vist at nakkens muskler og ledd spiller en sentral rolle i mange tilfeller av de med svimmelhetsdiagnoser – på samme måte som mange hodepinepresentasjoner kommer fra nakken eller øvre rygg.

 

Det er særlig de øvre nakkeleddene (C1-C2), øvre nakkemusklene (suboccipitalis) og de nedre nakkemusklene/øvre ryggmusklene (særlig de som fester inn mot bakhodet og i øvre nakke) som kan gi nakkerelatert svimmelhet. Våre behandlere behandler slike problemer på en helhetlig måte med muskulær behandling rettet inn mot dysfunksjonelle muskler, tilpasset og skånsom leddmobilisering mot stive ledd og spesifikke øvelser som passer akkurat ditt problem.

 

Ikke la svimmelhet ta over hverdagen – tillat oss å hjelpe deg

Vi har gode referanser og resultater fra Hamar, Ottestad, Tangen, Stange, Løten, Ridabu og omegn.

Ta kontakt med oss – så skal vi gjøre vårt aller ytterste for å hjelpe deg fram til en bedre hverdag.

Pasienttrygghet